«Η Σερβία στη Θεσσαλονίκη, το 2011: Προοπτικές για διμερή οικονομική συνεργασία», είναι το θέμα του επιχειρηματικού φόρουμ που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες του φόρουμ θα αρχίσουν στις 6 το απόγευμα, ανοίγοντας ουσιαστικά τη σειρά των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Σερβίας ως τιμώμενης χώρας στην 76η ΔΕΘ (10 έως 18 Σεπτεμβρίου).

Στο πρώτο μέρος του φόρουμ θα παρουσιαστούν στοιχεία (σ.σ. θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική και σερβική γλώσσα) για την οικονομία της Σερβίας, τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει, καθώς και για τις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ως επίσημος ομιλητής θα μετάσχει ο Σέρβος υπουργός Γεωργίας, Εμπορίου, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων, Ντούσαν Πέτροβιτς τον οποίο θα συνοδεύουν 47 επιχειρηματίες και εκπρόσωποι κρατικών φορέων.

Στο β’ μέρος του φόρουμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των μελών της σερβικής αποστολής και επιχειρηματιών της περιοχής μας, στην αγγλική γλώσσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook