Πάνω από 3.000 άτομα επισκέπτονται την έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2018» που είναι σε εξέλιξη το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου και κατακλύζεται, από χρώματα, αρώματα και γεύσεις των φημισμένων Κρητικών παραδοσιακών κρασιών.

Η τριήμερη έκθεση σημειώνει μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα και αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δικτύου οινοποιών (Wines of Crete) με την στήριξη της Αγροδιατροφικής της Περιφέρειας.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό, για 11 συνεχόμενη χρονιά με τους οινοποιούς της Κρήτης να παρουσιάζουν στους επισκέπτες περισσότερες από 500 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα, σε λευκό, κόκκινο, ροζέ, και να τους «μυούν» στα μυστικά του παραδοσιακού κρασιού. Παράλληλα στον χώρο, υπάρχει έκθεση Κρητικού αμπελώνα, γίνονται βιωματικά σεμινάρια, γευσιγνωσία με μουσικη, σαρακοστιανά μαγειρέματα, ενώ για μια ακόμα χρονιά στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού και μέρος των εσόδων θα δοθούν φέτος στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία “Ηλιαχτίδα”

Την τελευταία ημέρα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου διοργανώνεται σεμινάριο για επαγγελματίες που αφορά τον Οινοτουρισμό στην Κρήτη. Το σεμινάριο σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει σκοπό να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες στους επαγγελματίες του τουρισμού για τα χαρακτηριστικά του Κρητικού αμπελώνα αλλά και τις οινοτουριστικές δραστηριότητες που γίνονται στο νησί.

Η προσέλευση σήμερα και χθες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν  βουλευτές, δήμαρχοι, τοπικές αρχές,  φορείς, ο δε Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χώρο της έκθεσης μίλησε με τον πρόεδρο του δικτύου Νίκο Μηλιαράκη με τους εκθέτες Οινοποιούς και αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού αλλά και στις στοχευμένες δράσεις που γίνονται για την περαιτέρω ανάδειξη και εμπορική επιτυχία των Κρητικών κρασιών.

«Οι Οινοποιοί της Κρήτης καταβάλλουν σπουδαία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την επιτυχή ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα και των τοπικών ποικιλιών, του πολιτισμού, της  παράδοσης. Τους αξίζουν συγχαρητήρια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η Περιφέρεια Κρήτης,  πρόσθεσε, «συνεργάζεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση που αναδεικνύει και προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα, τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τις καλλιέργειες, την επιχειρηματικότητα-μεταποίηση. Παράλληλα σε συνεργασία με τους φορείς  υλοποιούμε το «πάντρεμα» του αγροτικού τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Ο πρόεδρος του δικτύου Οινοποιών  Ηρακλείου Νίκος Μηλιαράκης επεσήμανε από την πλευρά του ότι «η Περιφέρεια, οι φορείς, ο  κόσμος, έχουν αγκαλιάσει για μια ακόμη χρονιά την έκθεση. Το μήνυμα-τρίπτυχο που στέλνουν τα «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» είναι εμπιστευτείτε-αναδείξτε-διαδώστε τις μοναδικές Κρητικές ποικιλίες οίνου». Είναι-είπε ο κ. Μηλιαράκης- μια έκθεση θεσμός που εμείς θα συνεχίσουμε και θα δίνουμε το παρόν μας σε εκθέσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στο εξωτερικό όπως το επόμενο διάστημα στο “Οινόραμα” 10-12 Μαρτίου στην Αθήνα και στη μεγάλη έκθεση κρασιών στο Ντίσελντορφ 18-20 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook