Εσωτερική σύγκρουση στην οικογένεια Καντάφι φαίνεται να έχει ξεσπάσει, καθώς χθες με διαφορά λίγων ωρών ο ένας γιος, ο Σααντί, φέρεται να δήλωσε στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες «προκειμένου να τελειώσει η αιματοχυσία», ενώ λίγο αργότερα μεταδόθηκε δήλωση του αδελφού του, Σαΐφ Αλ Ισλάμ, από άλλα αραβικά δίκτυα στην οποία ορκίζεται ότι θα συνεχιστεί η αντίσταση εναντίον των αντικαθεστωτικών, αναφέροντας ότι στη Σύρτη υπάρχουν 20.000 ένοπλοι νέοι έτοιμοι να υπερασπιστούν το καθεστώς. «Θα απελευθερώσουμε σύντομα την Πράσινη Πλατεία στην Τρίπολη», τόνισε διαβεβαιώνοντας ότι ο πατέρας του είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τα Νέα, χθες το καθεστώς δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα, με τη σύλληψη του υπουργού Εξωτερικών Αμπντελατί Ομπέιντι. Δυνάμεις των ανταρτών περικύκλωσαν το σπίτι του σε προάστιο της Τρίπολης και φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» τον συνέλαβαν, χωρίς να γίνει γνωστό εάν είχε προηγηθεί συμφωνία μαζί του.

Πάντως, ενώ οι αντάρτες και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σφυροκοπούν τη Σύρτη την ώρα που εκατοντάδες πολίτες προσπαθούν να διαφύγουν από την πόλη φοβούμενοι την τελική σύγκρουση, σκηνές από ταινία θυμίζουν οι λεπτομέρειες για τη διαφυγή της οικογένειας Καντάφι από την Τρίπολη, που έρχονται στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook