Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Χανίων η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών σε συνεργασία με τον ΔΟΚΟΙΠ Χανίων και τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων έκλεισαν  την αυλαία για τα Β’ Χαραλάμπεια που για δύο εβδομάδες παρουσίασαν ένα πλούσιο θρησκευτικό, πολιτιστικό και παράλληλα κοινωνικό πρόγραμμα.

Την εκδήλωση που αντί εισόδου συλλέγονταν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο της Ενορίας, παρουσίασε  η κα Στυλιανή Αγιασμενάκη από τον Λαογραφικό Όμιλο.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠ κ. Μανούσος Φοβάκης καλωσόρισε όλο τον κόσμο και συνεχάρει τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη για το πλούσιο πρόγραμμα των Β’ Χαραλάμπειων, που αποτέλεσε πνευματική κσι πολιτιστική  προσφορά για τον τόπο μας.

Η εκδήλωση που ξεκίνησε με το τροπάριο του Αγίου Χαραλάμπους από την βυζαντινή χορωδία Όσιος Νικόλαος ο Κυδωνιεύς, με χοράρχη τον κ. Αντώνιο Κλουβιδάκη, περιελάμβσνε ύμνους, αποστασματικά δρώμενα από τη ζωή του Αγίου ενώ η κ. Στυλιανή Γκοζάνη-Χαριτάκη, Πρόεδρος των Μικρασιατών Χανίων ααναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή του Αγίου.

Κατόπιν ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ριζίτικα και παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωσε έκλεισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος, ιερατικός προϊστάμενος της Ενορίας Λενταριανών και συντονιστής και εμπνρυστής όλων των εκδηλώσεων των Β’ Χαραλάμπειων, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό για την πατρική του αγάπη, εμπιστοσύνη και στήριξη, τους συνεργάτες και όλους εκείνους που με αγάπη διακόνησαν σε όλο αυτό το ευλογημένο πρόγραμμα, και τέλος όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε δυναμικά σε κάθε κάλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook