Τελευταία ενημέρωση 14:30

Αλλεπάληλες συναντήσεις με φορεί για τον Υπουργό Οικονομικών – Θέμα αρμοδιοτήτων έθεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός μετά από μια …χαλαρή βραδιά σε εστιατόριο του Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, όπου συνέφαγε με τη Νομαρχιακή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχει ιδιαιτέρως βαρύ πρόγραμμα με αλλεπάληλες συναντήσεις, ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Έξοδος & Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο», στις 7 το απόγευμα.

Το πρωί ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου στη Λότζια, όπου ζήτησε να ενημερωθεί για την ανάπτυξη του νομού.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στην Περιφέρεια όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης έθεσε θέμα αρμοδιοτήτων στον υποργό, τονίζοντας πως είναι τέτοια η γραφειοκρατία που αναγκάζεται να βρίσκεται τις περισσότερες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να διευθετηθούν σημαντικά θέματα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης πως δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με τις αλλαγές στο νόμο περί δημοσίων έργων με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν έργα που ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση στην Κρήτη.

Ο υπουργός δεν προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και είπε πως θα ανεφερθεί στα σημαντικά ζητήματα της Κρήτης στην ομιλία του βράδυ.

Ακολούθησε συνάντηση στην Παγκρήτια Συνεταιρισική Τράπεζα, όπου ο υπουργός ενημερώθηκε για το «Δίκτυο υποστήριξης της καινοτομίας στην Πράξη»

Σε θερμό κλίμα και η συνάντηση του Ευκλέιδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ.Μιχάλη Μαρακάκη και τον διευθυντή δικτύων κ. Γιώργο Επανωμεριτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της Τράπεζας στην Λ. Κνωσσού 212.

Τέλος ο υποργός πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΒΙ.Π.Ε. και συγκεκριμένα στην εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. , όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Λεμπιδάκη και τους  Μιχάλη και Εμμανουήλ Λεμπιδάκη μέλη του Δ.Σ., αλλά και στην εταιρία MEGAPLAST A.E.  όπου συναντήθηκς με τον πρόεδρο της εταιρίας Χαρίλαο Καββαδία.

Τον κ. Τσακαλώτο συνόδευαν οι  βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης και ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γιάννης Παυλιδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook