Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ανακοίνωσαν από το Παρίσι τη συνέχιση των πληγμάτων του ΝΑΤΟ για όσο καιρό ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζει να αποτελεί απειλή για το λαό του.

«Συμφωνήσαμε για τη συνέχιση των πληγμάτων του ΝΑΤΟ για όσο καιρό ο Καντάφι και οι υποστηρικτές του αποτελούν απειλή για τη Λιβύη», δήλωσε ο Σαρκοζί κατά τη λήξη της διεθνούς διάσκεψης για το μέλλον της Λιβύης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι.

«Ανακοινώσαμε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο καιρό είναι απαραίτητο, για όσο καιρό υπάρχει μια απειλή για τους αμάχους», δήλωσε παράλληλα και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Άρση των πόρων

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη επιτρέπουν την άμεση άρση του παγώματος προς όφελος των νέων αρχών της Λιβύης περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους πόρους που είχαν δεσμευτεί στο πλαίσιο των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Θα αποδεσμευτούν αμέσως περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Σαρκοζί κατά τη λήξη της διάσκεψης.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Καντάφι «θα πρέπει να συλληφθεί», προσέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι Λίβυοι πρέπει «να αποφασίσουν ελεύθερα σχετικά με τη δίκη του και το πού θα πρέπει να γίνει αυτή».

\”Ο Καντάφι θα πρέπει να συλληφθεί και οι Λίβυοι θα αποφασίσουν ελεύθερα σχετικά με τη δίκη του και το πού θα πρέπει να γίνει αυτή (…) Αυτή δεν είναι δική μας απόφαση, αυτή είναι απόφαση των Λίβυων», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι μετέχοντες στη διάσκεψη θέλουν «ένα κράτος δικαίου» στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook