Απάντηση στα όσα είπε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Χανίων Νίκος Κόρακας για καθυστερήση  όσον αφορά στην τουριστική προβολή του νησιού, έδωσε, μιλώντας στο Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης.

Για το θέμα, θα έχει μια κατ\’αρχήν συζήτηση, αύριο Κυριακή ο κ. Βουλγαράκης, με τον Σταύρο Αρναουτάκη, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την επέτειο της ηρωϊκής πράξης του Σπύρου Καγιαλέ.

Στο μεταξύ, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, θα ακούσει τις προτάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας, για να αποκρυσταλλώση την πρόταση που θα καταθέσει, προς έγκριση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη:

«Πρώτα, θα πρέπει να γίνει συνεννόηση μεταξύ των τριών γραφείων τουριστικής προβολής για να δούμε σε ποιες εκθέσεις επιθυμεί να λάβει μέρος ο κάθε Νομός. Το θέμα, θα το συζητήσουμε και με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις.»

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανάσιος Καρούντζος, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα σημείωσε ότι:

«Τρεις είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθούμε. Ο πρώτος άξονας είναι η προβολή μας, σε χώρες με ειδικευμένους προορισμούς και μια παράλληλα, προώθηση της Κρητικής διατροφής και του τουρισμού.

Ο δεύτερος άξονας είναι τα ξένα έντυπα που θα διακινηθούν σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Ρωσία και γενικότερα οι Σκανδιναβικές χώρες και ο τρίτος είναι η διαφήμιση μέσω του ΕΟΤ σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Το πόσο ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο Ευρώ, το οποίο θα διατεθεί από το ΕΣΠΑ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook