Με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενου του 4ου Γραφείου Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Πετρουλάκη, συναντήθηκε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της νέας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαιστού κ. Γιάννης Φασομυτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, ενώ στόχο είχε την σωστή ενημέρωση και προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στην έναρξη της συνάντησης, επαφές είχε και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, τόσο με τον αναπληρωτή προϊστάμενο του 4ου Γραφείου, όσο και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας.

Η δήμαρχος επεσήμανε την έμφαση της Δημοτικής Αρχής στην Παιδεία, τονίζοντας πως γίνεται μια σημαντική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αλλά και τους δήμους, να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις. Η κ. Πετρακογιώργη ευχήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους μια καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά, αναφέροντας επίσης πως πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει η απαιτούμενη συνενέργεια και συνεργασία στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης υπό την Προεδρεία του αντιδημάρχου κ. Φασομυτάκη, πραγματοποιήθηκε από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του 4ου Γραφείου εκτενέστατη ενημέρωση σε σχέση με τις επικείμενες αλλαγές που φέρνει ο νόμος 3852 /2010, με τις αλλαγές που πρέπει να υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και με τον τρόπο οργάνωσης των νέων Συμβουλίων Σχολικών Κοινοτήτων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης για πρώτη φορά ανακοινώθηκε επίσης η καινοτομία της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Φαιστού να προχωρήσει σε διαγωνισμό κατάθεσης προσφορών αναφορικά με τη συντήρηση των υπολογιστών, την αγορά αναλώσιμων και σχολικών ειδών. Οι προσφορές ανοίχθηκαν ενώπιον των Διευθυντών, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για το από πού μπορούν να υλοποιούν άμεσα αγορές.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας τονίστηκε επίσης πως θα υπάρχει ανώτατο πλαφόν αγορών από κάθε Συμβούλιο Σχολικών Κοινοτήτων, ενώ διευκρινίστηκε πως τα χρήματα που δίνονται πλέον από το Κράτος για τις σχολικές επιτροπές είναι μειωμένα κατά περίπου 70 % σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που συνεπάγεται αναγκαιότητα δραστικών περικοπών σε όλα τα επίπεδα.

Μετά από παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Φασομυτάκη επίσης, έγινε καταγραφή των άμεσων αναγκαίων παρεμβάσεων από πλευράς Δημοτικής Αρχής, που μπορούν να υλοποιηθούν σε πρώτο επίπεδο χωρίς κόστος, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες και συνεργεία του δήμου να φροντίσουν για τη διεκπεραίωση τους.

Όλες οι πλευρές κατανόησαν τις φετινές δυσκολίες που πρόκειται να επιφέρει ακόμα και στη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων η εφαρμογή του νόμου 3852 / 2010, κυρίως λόγω του δραστικού περιορισμού πόρων, ωστόσο συμφώνησαν να κινηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα αποδώσουν καρπούς άμεσα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, δεδομένων των νέων διαμορφωμένων συνθηκών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook