Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία του Ε.Κ.Η. μέχρι τις 23 Απριλίου

Διαγωνισμού ζωγραφικής  μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με θέμα “Εργατική Πρωτομαγια -Ειρήνη διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς την Α’βαθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου αναφέρεται:

“Επί είκοσι χρόνια το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου και οι Σύλλογοι Α’ / βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου: «Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»-«Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», «ΦΑΙΣΤΟΣ» πρωτοτυπώντας Πανελλαδικά διοργανώνουν _ Διαγωνισμό & Έκθεση παιδικών έργων με ΘΕΜΑ: « ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ » ως σύμβολο και έμπνευση δημιουργικής έκφρασης.        

Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γιορτάζουν την 1η ΜΑΗ τιμώντας την ηρωική εξέγερση και τη θυσία των εργατών του ΣΙΚΑΓΟΥ πριν από  χρόνια.

Στην Ελλάδα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με διοργανωτή το συμπατριώτη μας ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Πριν καθιερωθεί  η Πρωτομαγιά σαν ημέρα διεθνούς γιορτασμού και διαδηλώσεων της Εργατικής Τάξης, αυτή ήταν μια ανοιξιάτικη γιορτή της γονιμότητας και των λουλουδιών.

Αιτήματα που διατυπώνονται στις εκδηλώσεις αυτές συνδέονται πάντα με  τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αμοιβή, το ωράριο , την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση , την προστασία του Περιβάλλοντος  , την Υγεία, την Παιδεία  και τη βελτίωση  του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την Ειρήνη.

Σας  παρακαλούμε να ενημερώστε άμεσα τους συναδέλφους σας εκπαιδευτικούς σχετικά με τον διαγωνισμό,  προκειμένου για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά για τα νόημα και τη σημασία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία του Ε.Κ.Η. μέχρι την 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018   Για παράδοση των έργων & περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στην Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και ώρες από 08:00π.μ. έως 20:00μ.μ. και στα τηλ. 2810281981 & 2810282408

Τα έργα θα χωριστούν σε 3 ομάδες, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν.

1η ΟΜΑΔΑ παιδιά Α – Β τάξης – 2η ΟΜΑΔΑ παιδιά Γ & Δ τάξης – 3η ΟΜΑΔΑ παιδιά Ε & ΣΤ τάξης

Στα παιδιά κάθε ομάδας που θα διακριθούν θα δοθεί έπαινος & δώρα.

Σ’ όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα δοθεί  αναμνηστικό  δίπλωμα.

Η εκδήλωση για την  απονομή των βραβείων θα γίνει την Τρίτη  1η  ΜΑΗ 2018 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου στις 9:30 π.μ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook