Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων από το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία (7,5 δισ. ευρώ) και την Πορτογαλία (11.5 δισ. ευρώ).

Αυτό ακολουθεί τη θετική έκβαση της τελευταίας τριμηνιαίας εξέταση στην εφαρμογή των προγραμμάτων των δύο χωρών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Το Συμβούλιο σημειώνει ότι και τα δύο προγράμματα βρίσκονται σε καλό δρόμο, με τις εθνικές αρχές να πετυχαίνουν \”σημαντικά ορόσημα\” και να επιδεικνύουν \”την αποφασιστικότητα τους στην αντιμετώπιση των αδυναμιών στα δημόσια οικονομικά και τον χρηματοοικονομικό τομέα\”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τρίτη δόση της Ε.Ε. προς την Ιρλανδία ανέρχεται σε 5,5 δισ. ευρώ. Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ και 0,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν από το ΔΝΤ και τη Μ. Βρετανία αντίστοιχα.

Η τρίτη δόση, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, προς την Πορτογαλία συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 7,6 δισ. ευρώ και το ΔΝΤ με 3,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook