Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών, σημειώθηκε χθες στην Αλάσκα, σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το οποίο εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι προτού προβεί στην άρση της, περίπου μια ώρα αργότερα.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν μια περιοχή κοντά στις Αλεούτιες νήσους, ένα αρχιπέλαγος που συνδέει την Αλάσκα με τη Ρωσία, περίπου 1.679 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά του Άνκορατζ, της μεγαλύτερης πόλης στην Αλάσκα. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 35 χλμ.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές από το σεισμό στην περιοχή που επλήγη από αυτόν λίγο πριν από τις 03:00 τοπική ώρα.

Ένας μετασεισμός 4,5 βαθμών αναφέρθηκε περίπου μισή ώρα μετά την κύρια δόνηση.

Ισχυρός σεισμός και στη βόρεια Αργεντινή

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών, το εστιακό βάθος του οποίου ήταν περίπου 600 χλμ., σημειώθηκε χθες στη βόρεια Αργεντινή, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά της Ανατούγια, μιας μικρής πόλης της βόρειας επαρχίας Σαντιάγο δελ Εστέρο, σύμφωνα με τους ειδικούς του USGS.

Άλλος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών είχε πλήξει την ίδια περιοχή, η οποία δεν είναι πυκνοκατοικημένη, τον Ιανουάριο. Ο αντίκτυπος του σεισμού αυτού στην επιφάνεια της γης ήταν περιορισμένος λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους που είχε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook