Λίγες ώρες μετά την \”εκκαθαριστική\” επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση των ατόμων που διέμεναν σε δωμάτια του εγκαταλειμμένου, ερειπωμένου και υπο κατεδάφιση, παλιού νοσοκομείου Χανίων, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς υπήρξε πυρκαγιά σε ένα απο αυτά τα δωμάτια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5:30 το πρωί και περίοικοι μόλις είδαν τους καπνούς ενημέρωσαν αμέσως την πυροσβεστική.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν διαπίστωσαν πως σε ένα απο τα δωμάτια όπου διέμεναν οι αλλοδαποί, καιγόταν ένα στρώμα και μια καρέκλα και έσβησαν γρήγορα τις φλόγες.

Όμως το περιστατικό προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς θεωρείται αδύνατον αυτή η φωτιά να έγινε απο….μόνη της.

Οπότε, είτε κάποιοι άστεγοι  – παρά το \”σφράγισμα\” των εισόδων απο τεχνικό συνεργείο του δήμου – μπήκαν και πάλι στο κτίριο και έβαλαν κατα λάθος την φωτιά.

Είτε κάποιοι περιθωριακοί θέλησαν να στείλουν \”μήνυμα\” προς τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στην διάρκεια της νύχτας οι δημοτικοί αστυνόμοι που ήταν στην περιοχή, είδαν κινήσεις ατόμων προς το κτίριο του παλιού νοσοκομείου, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο απο το να αναφέρουν τις κινήσεις αυτές στις αστυνομικές αρχές.

Πάντως το σύνολο του κτιρίου – που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο – είναι σχεδόν αδύνατον να φυλαχθεί αποτελεσματικά αφού είναι πανεύκολη η είσοδος σε αυτό απο την περίφραξη που υπάρχει.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς χθες το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια επιχείρησης στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου, βρήκαν να διαμένουν μέσα σε αυτό και υπο άθλιες συνθήκες 15 αλλοδαπούς, κυρίως απο Μαρόκο και Αλγερία, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και 100 γραμμάρια χασίς καθώς επίσης και δεκάδες ποδήλατα, φωτογραφικές μηχανές, laptop, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία εξετάζεται για το αν προέρχονται απο κλοπές.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook