Δικαστήριο αρνήθηκε να ακυρώσει το πιστοποιητικό θανάτου ενός… ζωντανού 63χρονου

Στη χώρα του διασημότερου απέθαντου της ιστορίας, του Κόμη Δράκουλα, το να εμφανιστείς αυτοπροσώπως σε δικαστήριο για να τεκμηριώσεις ότι δεν είσαι νεκρός, δεν συνιστά επαρκώς ικανοποιητική απόδειξη.

Ένας κάτοικος της ανατολικής Ρουμανίας, ο Κονσταντίν Ρελίου, το έμαθε την περασμένη εβδομάδα: το δικαστήριο του Βάσλουι όπου είχε προσφύγει απέρριψε το αίτημα του να ακυρωθεί το πιστοποιητικό θανάτου που είχε εκδοθεί το 2016, εν αγνοία του.

Ο Ρελίου, 63 ετών σήμερα, έφυγε από τη χώρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να εργαστεί στην Τουρκία. Επέστρεψε στη Ρουμανία τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε οι αρχές τον ενημέρωσαν ότι είχε κηρυχθεί νεκρός από την οικογένειά του, επειδή δεν είχαν κάνενα νέο του επί πολλά χρόνια.

Το δικαστήριο δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο απέρριψε το αίτημα του «νεκρού». Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, η προσφυγή του απορρίφθηκε πιθανότατα επειδή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Η επιστροφή από τον κόσμο των πεθαμένων είναι κρίσιμης σημασίας για τον 63χρονο: χωρίς επίσημη επικύρωση ότι… ζει, δεν μπορεί να εργαστεί νομίμως, ούτε να λάβει κοινωνικά επιδόματα ή σύνταξη.

Ο Κονσταντίν Ρελίου δεν έχει επαφή με τους συγγενείς του, καθώς και εκείνοι έφυγαν με τη σειρά τους στο εξωτερικό. Επιβιώνει χάρη στη βοήθεια των γειτόνων του. Δήλωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει και πάλι στα δικαστήρια για να αποδείξει, με τη βοήθεια εγγράφων, ότι τα τελευταία χρόνια ζούσε αδιαλείπτως και δεν πέθανε ποτέ…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook