Γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 8:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Μαρτίου 08:00 με 10:00 το πρωί και καλεί όλους τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 8 πμ.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

“Η αυξανόμενη εργασιακή ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ σ’ όλους τους χώρους αποτυπώνεται με δραματικό τρόπο, τόσο σε νοσήματα φθοράς όσο και με αύξηση των θανάτων εν ενεργεία συναδέλφων! Σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας δεν καταγράφονται πουθενά ο επαγγελματικός κίνδυνος και οι επαγγελματικές ασθένειες!

Την ίδια ώρα αμφισβητείται απ’ την κυβέρνηση ακόμη και το ψίχουλο του ανθυγιεινού επιδόματος, καθώς όπως λένε, πρέπει να «προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά πρότυπα». Πρόσφατα νομοθέτησαν τη συζήτηση για τα ΒΑΕ «από μηδενική βάση», καθώς στοχεύουν να κόψουν κι όχι να εντάξουν νέους κλάδους.

Παράλληλα, συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Η κυβέρνηση διατηρεί το ν. 4369/16 και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της “αξιολόγησης” στο Δημόσιο. Και μόνο το γεγονός ότι μιλά για “τεχνικές αναπροσαρμογές”, επιβεβαιώνει αυτήν την εκτίμηση. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί την “αξιολόγηση” σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες, “τρέχει” τα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσης, την κινητικότητα, τη στοχοθεσία που συνδέονται με την “αξιολόγηση”, έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για “πάγωμα της αξιολόγησης”. Και τι πάγωμα; Μέχρι τις 5 Απρίλη! Κοροϊδεύει κατάμουτρα όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Καθημερινά βιώνουμε, εργαζόμενοι και κοινωνία, τις επιπτώσεις από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 35-55% στους γιατρούς και 28-50% στο υπόλοιπο προσωπικό, τα τελευταία 7 χρόνια κι ενώ συνεχίζουν να καυχώνται για αυξήσεις!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ δραματική μείωση χρηματοδότησης του Νοσοκομείου. Ποιος πληρώνει τη νύφη όταν αυτοί ασκούνται στα «δημιουργικά μαθηματικά» τους;;;

Οι ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ακόμα και με τον πετσοκομμένο οργανισμό του 2012 – όπου εν μία νυκτί εξαφάνισαν εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις -οι κενές ξεπερνούν τις 600.

Επί της ουσίας, η όποια μικρή αναπλήρωση προσωπικού αφορά σε ελαστικές σχέσεις εργασίας. Συνολικά οι συμβασιούχοι κάθε είδους ξεπερνούν τους 350. Και αμείβονται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου! Έτσι προωθείται συστηματικά η απεμπλοκή του μισθολογικού & λειτουργικού κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό κι ευθύνη, αφού για να προσλάβεις προσωπικό και να αγοράσεις υλικά πρέπει να έχεις εξασφαλίσει «ίδια έσοδα». Έτσι ολοκληρώνουν την ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της υγείας.

Ήδη ξεκίνησαν οι απολύσεις επικουρικών συναδέλφων και ως τις 31/12 θα έχουν συνολικά απολυθεί πάνω από 20 γιατροί και 20 άλλων ειδικοτήτων, ενώ σε ένα χρόνο από τώρα 60 συνάδελφοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ. Παρά τις μεγαλόστομες προπαγανδιστικές δηλώσεις περί «εκδίωξης των εργολάβων» αυτοί ζουν και βασιλεύουν. Απάντηση δεν υπάρχει καμιά τι θα γίνει με το τέλος του έτους, καθώς ακόμη κι η νέα τροπολογία που ψηφίστηκε κάτω από την πίεση που άσκησαν οι αγώνες μας, πάει να βουλώσει τις τρύπες που άνοιξαν οι προηγούμενες και μαζί και τα στόματα όσων φωνάζουν για ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Εξάλλου, όσο κι αν παπαγαλίζουν κάποιοι θλιβεροί κυβερνητικοί συνδικαλιστές ότι τάχα όλοι οι συμβασιούχοι θα γίνουν αορίστου χρόνου, ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ότι αυτή τη δυνατότητα φρόντισε η κυβέρνηση να την καταργήσει και με νόμο, μόλις τώρα το Γενάρη του 2018.

Σε συνέχεια των προηγούμενων πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων και για να προγραμματίσουμε νέους αγώνες που θα φέρουν πιο κοντά τη λύση στα προβλήματά μας, συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΑ στη Γενική Συνέλευση την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 8 πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08:00 πμ – 10:00πμ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook