Συμβουλές στους Βρετανούς τουρίστες ανάλογα με το τι προβλέπουν τα τοπικά ήθη και έθιμα αλλά και η νομοθεσία σε κάθε προορισμό διακοπών δίνει το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας εν όψει του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού.

Ανάμεσά τους υπάρχει και μια συμβουλή με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς το βρετανικό υπουργείο συνιστά στους Βρετανούς να αποφεύγουν στη χώρα μας το mooning. Τι είναι το mooning; Το ανέβασμα φωτογραφιών με γυμνά οπίσθια μπροστα σε αρχαία μνημεία ή άλλα αξιοθέατα στα social media…

Οι συμβουλές, προκειμένου οι Βρετανοί να αποφύγουν πρόστιμα ή και την φυλάκιση, είναι οι ακόλουθες…

1. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Το βρίσιμο και οι προσβλητικές χειρονομίες θεωρούνται άσεμνες πράξεις και όσοι τις διαπράττουν κινδυνεύουν με φυλάκιση ή απέλαση. 

2. Ταϋλάνδη: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορεύονται και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ή φυλάκιση έως 10 ετών. 

3. Ελλάδα: Η προσβλητική συμπεριφορά, που περιλαμβάνει το mooning (δηλαδή την πράξη κατά την οποία γίνεται επίδειξη των οπισθίων σε δημόσιους χώρους -μνημεία και αξιοθέατα, ως μια μορφή διαμαρτυρίας, περιφρόνησης, πρόκλησης και έλλειψης σεβασμού), μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την επιβολή προστίμου ή φυλάκιση.

4. Σρι Λάνκα: Η κακομεταχείριση φωτογραφιών και αντικειμένων που συνδέονται με τον βουδισμό αποτελεί σοβαρό παράπτωμα και στο παρελθόν έχουν καταδικαστεί τουρίστες. Στο παρελθόν οι Βρετανοί τουρίστες δεν ήταν ευπρόσδεκτοι στη Σρι Λάνκα αν είχαν τατουάζ του Βούδα σε εμφανές σημείο. Το υπουργείο συμβουλεύει τους τουρίστες να μην ποζάρουν για φωτογραφίες μπροστά από το άγαλμα του Βούδα.

5. Ιαπωνία: Η χρήση ή κατοχή φαρμάκων όπως το Vicks Inhalers ή παυσίπονα που περιέχουν Κωδεΐνη απαγορεύεται και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κράτηση και την απέλαση τουριστών. 

6. Τουρκία: Σοβαρό παράπτωμα αποτελεί η προσβολή του τουρκικού έθνους ή της εθνικής σημαίας, ακόμα και η καταστροφή του νομίσματος της χώρας. Αν κανείς καταδικασθεί με τέτοιες κατηγορίες, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 3 χρόνια.

7. Καραϊβική: Πολλές χώρες όπως τα Μπαρμπέιντος, o Άγιος Βικέντιος και η Αγία Λουκία έχουν απαγορεύσει τα ρούχα καμουφλάζ, για μεγάλους και παιδιά.

8. Ισπανία: Μια πυρκαγιά στο δάσος αντιμετωπίζεται ως εγκληματική ενέργεια, ακόμη και χωρίς πρόθεση.

9. Αυστραλία: Υπάρχουν σκληροί κανόνες για την απομάκρυνση παρασίτων και ασθενειών που θα μπορούσαν να προσβάλλουν τα φυτά, τα ζώα και τον άνθρωπο. Για τις περιπτώσεις παραβίασης προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα.

10. Ουκρανία: Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους είναι απαγορευμένα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook