Περίπου 150 φάλαινες έχουν εγκλωβιστεί σε μια παραλία στην Αυστραλία ενώ δεκάδες από τα άτυχα πλάσματα έχουν ήδη πεθάνει. 

Τα ζώα εντοπίστηκαν από έναν ψαρά στον κόλπο Hamelin, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Περθ, νωρίς την Παρασκευή.   Περίπου οι μισές φάλαινες ήταν ήδη νεκρές σύμφωνα με τις αρχές της δυτικής Αυστραλίας (WA). 

 Πλέον ο αριθμός των νεκρών ζώων είναι 130.   Διασώστες έχουν ήδη ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για να μπορέσουν να σώσουν τις λιγοστές φάλαινες που έχουν επιβιώσει.   «Οι αντοχές των ζώων και οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν το πότε και πώς θα προσπαθήσουμε να τις βάλουμε και πάλι στη θάλασσα», δήλωσε ο Jeremy Chick, από το Τμήμα Βιοποικιλότητας και Διατήρησης.   

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα κοπάδι με φάλαινες-πιλότους ενώ οι αρχές έχουν επίσης εκδώσει προειδοποίηση σχετικά με τους καρχαρίες, ζητώντας από τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από την περιοχή.   «Είναι πιθανόν τα νεκρά ζώα προσελκύσουν καρχαρίες κοντά στην ακτή» ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο αλιείας.   

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προκάλεσε το φαινόμενο που δεν είναι σπάνιο και συμβαίνει συχνά σε διάφορα μέρη του πλανήτη.   Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι συμβαίνει όταν οι φάλαινες είναι άρρωστες, τραυματισμένες ή κάνουν λάθη στην πλοήγηση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook