Το ανώτατο δικαστήριο μετέθεσε ποινή σε παιδόφιλο, προκειμένου να πάει στις διακοπές που είχε κλείσει πριν την σύλληψή του.

Μπορεί να λέμε για την δικαιοσύνη στην Ελλάδα, αλλά απόφαση σαν και αυτή του ανώτατου δικαστηρίου του Νιουκαστλ, ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε δει…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Ο Kristopher Cook συνελήφθη για προσπάθεια αποπλάνησης ανηλίκου και στο δήλωσε ένοχος για την πράξη αυτή, αναγνωρίζοντας το σοβαρό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει.

Ο 24χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει συναισθηματικά προβλήματα, ζήτησε πριν ξεκινήσει να εκτίει την ποινή του να μπορέσει να πάει τις διακοπές με την οικογένειά του που είχε προγραμματίσει πριν την σύλληψή του.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, η δικαστής Αμάντα Ρίπον έκανε δεκτό το αίτημά του, λέγοντας: «Μπορείς να πας το ταξίδι αυτό. Είναι πιθανό όμως να αντιμετωπίσεις ποινή φυλάκισης»!

Φυσικά, η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ειδικά σε διάφορες ομάδες όπως η «Dark Justice» και η «The Hunted One», οι οποίες παριστάνουν τα υποψήφια θύματα, προκειμένου να ξετρυπώνουν διάφορους παιδεραστές και να τους φέρνουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook