Μπορεί η Naomi Wadler να είναι μόλις 11 ετών αλλά η βροντερή φωνή της στην «Πορεία για τη ζωή μας» ακόμα αντηχεί στις ΗΠΑ.

Η κοπέλα από την Αλεξάνδρεια, στη Βιρτζίνια, δήλωσε ότι εκπροσωπεί τις αφροαμερικανες που αγνοούνται από τα ΜΜΕ και υποφέρουν από τη βία που σχετίζεται με την οπλοκατοχή.

Στο μήνυμα της η 11χρονη σημείωνε μεταξύ άλλων «Είμαι εδώ σήμερα για  να εκπροσωπήσω τις αφροαμερικανες των οποίων οι ιστορίες δεν γίνονται πρωτοσέλιδα σε κάποια εφημερίδα, των οποίων οι ιστορίες δεν ακούγονται στις βραδινές ειδήσεις.

Αντιπροσωπεύω εκείνες τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ένοπλης βίας, οι οποίες είναι απλώς στατιστικά στοιχεία αντί για ζωντανά όμορφα κορίτσια γεμάτα δυναμισμό».

«Είναι προνόμιο να είμαι εδώ σήμερα. (….)Για πολύ καιρό, αυτά τα ονόματα, αυτά τα μαύρα κορίτσια και οι γυναίκες ήταν απλά αριθμοί. Είμαι εδώ για να πω “Ποτέ ξανά!” για τα κορίτσια. Είμαι εδώ για να πω ότι όλοι πρέπει να εκτιμούν και αυτά τα κορίτσια. Οι άνθρωποι είπαν ότι είμαι πολύ νέα για να έχω αυτές τις σκέψεις μόνη μου. Οι άνθρωποι είπαν ότι είμαι εργαλείο κάποιου ανώνυμου ενήλικα. Δεν είναι αλήθεια», πρόσθεσε.

 

«Οι φίλοι μου και εγώ ίσως να είμαστε ακόμα 11 και ίσως να είμαστε ακόμα στο δημοτικό σχολείο, αλλά γνωρίζουμε ότι γνωρίζουμε ότι η ζωή δεν είναι ίση για όλους και ότι ξέρουμε τι είναι σωστό και λάθος», είπε η 11χρονη.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έγραψε στο Twitter ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ εμπνέονται από τους νέους αυτούς που οργάνωσαν αυτές τις πορείες. «Συνεχίστε έτσι. Μας οδηγείτε. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις χιλιάδες φωνές που ζητούν αλλαγή», έγραψε.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook