Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μανιτάρια λευκά
200 γρ. σπανάκι
500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες σε βαζάκι (καθαρό βάρος)
7 μέτρια αυγά 
250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
5 κλ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 κλ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κλ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
πιπέρι
αλάτι
2 φύλλα σφολιάτας
250 γρ. ζαμπόν σε φέτες
250 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
250 γρ. σαλάμι αέρος σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.Προσθέτουμε το σπανάκι στο τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από το τηγάνι.

Βάζουμε χαρτί κουζίνας σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα μανιτάρια με το σπανάκι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος ώστε να ανοίξουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα 6 αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε με προσοχή στη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 25 εκ. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα των πιπεριών και απλώνουμε πάνω από τη σφολιάτα τη μία πιπεριά δίπλα στην άλλη καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της βάσης.

Στη συνέχεια παίρνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν και απλώνουμε πάνω από τις πιπεριές. Πάνω από το ζαμπόν απλώνουμε τις μισές φέτες μοτσαρέλας και πάνω από τη μοτσαρέλα απλώνουμε τις μισές φέτες σαλαμιού.Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από το σπανάκι με τα μανιτάρια και απλώνουμε πάνω από το σαλάμι.Περιχύνουμε το μισό μείγμα των αυγών στη φόρμα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τα στην ίδια σειρά και τελειώνουμε τη διαδικασία περιχύνοντας με το μείγμα των αυγών. Γυρνάμε τα τοιχώματα της σφολιάτας προς τα μέσα αγκαλιάζοντας τη γέμιση. Χτυπάμε τον κρόκο του 7ου αυγού και με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τη σφολιάτα.

Παίρνουμε το 2ο φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε κύκλο 26 εκ. Καπακώνουμε προσεχτικά τη φόρμα μας πιέζοντας να κολλήσει με την πρώτη σφολιάτα. Πιέζουμε τις άκρες προς τα κάτω και με τον κρόκο αλείφουμε την σφολιάτα.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν πάρει πολύ έντονο χρώμα η σφολιάτα σκεπάζουμε τα τελευταία λεπτά με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Περνάμε με ένα μαχαίρι τα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια της σφολιάτας που μπορεί να έχουν κολλήσει στη φόρμα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook