Για το φόβο νέας ύφεσης η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε στο Der Spiegel ότι το ΔΝΤ διαπίστωσε ότι ξέσπασε μια νέα κρίση εμπιστοσύνης μεσα στο καλοκαίρι, η οποία επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση παγκοσμίως. Γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, «προκειμένου να αποτραπεί ένας επαπειλούμενος φαύλος κύκλος».

Η κ.Λαγκάρντ όπως αναφέρει η zougla.gr, υπεραμύνθηκε της διαπίστωσης των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία ο τραπεζικός τομέας στην Ευρώπη μπορεί να έχει έλλειμμα ιδίου κεφαλαίου, που φτάνει μέχρι και τα 200 δις ευρώ. «Γενικώς θεωρούμε αναγκαία την επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, έτσι ώστε να ισχυροποιηθούν αρκετά για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της κρίσης δημοσίου χρέους και της αδύναμης ανάπτυξης», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Πρόσθεσε δε ότι η αύξηση του ιδίου κεφαλαίου είναι αναγκαία για να εμποδίσει και την περαιτέρω μετάδοση του προβλήματος. Αναφερόμενη στις δυσοίωνες προοπτικές, η επικεφαλής του ΔΝΤ συνέστησε «να προσαρμόσουν οι χώρες αναλόγως το πρόγραμμα λιτότητάς τους και να δρομολογήσουν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook