Συμβουλές για να ενισχύσετε την ελαστικότητα της τρίχας
 
Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, θαμπά και κουρασμένα, τότε μάλλον γερνάνε. Οι τροφές που ακολουθούν είναι αντιγηραντικές και τα δυναμώνουν.

Κρέας και θαλασσινά: H ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη έχει υψηλή βιολογική αξία. Επιπλέον, το κρέας και τα θαλασσινά προσφέρουν στον οργανισμό ψευδάργυρο και χαλκό, στοιχεία που καταπολεμούν την τριχόπτωση.

Ξηροί καρποί και ελαιόλαδο: Πλούσια σε βιταμίνη E, εμποδίζουν το σχηματισμό ελεύθερων ριζών και, επομένως, τη γήρανση των μαλλιών. Αντιοξειδωτική προστασία προσφέρουν επίσης το σελήνιο, τα φλαβονοειδή (θα τα βρείτε στα καρότα, στο πράσινο τσάι και στο κόκκινο κρασί) και τα ω-3 λιπαρά οξέα, που θα βρείτε σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός.

Kίτρινες και κόκκινες πιπεριές: Περιέχουν βιταμίνη C, που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στη βάση του ιστού του θύλακα από τον οποίο αναπαράγεται η τρίχα. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Περιέχουν βιταμίνη A, που είναι σημαντικότατη για τον κύκλο ζωής των κυττάρων του τριχωτού. Η έλλειψή της εκδηλώνεται με ξηρότητα στα μαλλιά, τα οποία γίνονται ιδιαίτερα εύθραυστα.

Λαχανικά και φασόλια: Είναι πηγές φυλλικού οξέος, στοιχείου πολύτιμου για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και την υγεία των μαλλιών. Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας σπανάκι, μαρούλι και φασόλια σε επαρκείς ποσότητες, αλλά αποφύγετε να τα μαγειρεύετε σε υψηλές θερμοκρασίες, διότι καταστρέφεται το φυλλικό οξύ.

Πηγή: omorfamystika.gr