Την ανακοίνωση ότι εντός των προσεχών ημερών η Τρίπολη θα εφοδιαστεί εκ νέου με νερό μετά την εξασφάλιση του ελέγχου του μεγαλύτερου μέρους ενός σημαντικού αγωγού που μεταφέρει νερό από υδροφόρους ορίζοντες της ερήμου σε παράκτιες περιοχές, έκανε η νέα κυβέρνηση της Λιβύης.

«Λάβαμε μια πληροφορία που μας διαβεβαιώνει ότι οι επαναστάτες μας ελέγχουν το σύστημα του τεχνητού ποταμού. Χάρη στο Θεό, και τους γενναίους επαναστάτες μας, δεν θα υπάρχει πρόβλημα νερού εντός των προσεχών ημερών», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αχμεντ Μπάνι, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) σε συνέντευξη Τύπου.

Μεγάλο μέρος των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Τρίπολης δεν έχει τρεχούμενο νερό εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς η σύγκρουση έχει διαταράξει το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα που τροφοδοτεί την πρωτεύουσα με νερό που αντλείται κάτω από την έρημο εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια . Σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, ο επικεφαλής της μεταβατικής αρχής, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, απέδωσε τις περικοπές στο νερό και στο ηλεκτρικό ρεύμα σε σαμποτάζ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook