«Να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012» επανέλαβε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, τονίζοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό η Τουρκία δεν θα δεχθεί ως συνομιλητή της Κυπριακή προεδρία στην ΕΕ.

Μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, ο Α. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην άτυπη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Πολωνία στην οποία πήρε μέρος. Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση που έχει κάνει ίδιος περί Κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ, ο Νταβούτογλου είπε ότι κατά τη σύνοδο, «μεταξύ των θεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκε και το Κυπριακό».

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «ορισμένες φορές η ΕΕ γίνεται αιχμάλωτη των μηχανισμών που δημιουργεί» και ότι «το σημαντικότερο παράδειγμα γι\’ αυτό, είναι το Κυπριακό». Ο Α. Νταβούτογλου είπε πως οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του «δέχθηκαν με κατανόηση» τη δήλωσή του περί Κυπριακής προεδρίας και ότι «ήταν πολύ ξεκάθαρο το μήνυμα που δώσαμε με τη δήλωση αυτή. Το συντομότερο δυνατόν, πρέπει να παρέμβουν όλοι για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τις 31 Ιουνίου 2012».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook