Αποτελούν οι 3D ταινίες, μια μόδα η οποία έχει περάσει και τείνει προς το τέλος της;

Αυτό φαίνεται να ισχύει με βάση και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της MPAA (Motion Picture Association), όπου στο παρακάτω διάγραμμα, φαίνεται η πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις εισιτηρίων 3D ταινιών το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. 

Συγκριτικά στο σύνολο του Box Office, οι 3D ταινίες συνέβαλλαν μόλις το 12%, σημειώνοντας πτώση 2% από το 2016, μια συνεχιζόμενη πτώση από το 2010 όταν και υπήρξε η καλύτερη χρονιά για το συγκεκριμένο είδος ταινιών. Στα στατιστικά στοιχεία της χρονιάς εκείνης περιλαμβάνονται οι πωλήσεις 3D εισιτηρίων του 2009 όταν και κυκλοφόρησε η ταινία Avatar, με διαφορά η καλύτερη 3D ταινία μέχρι σήμερα και η πιο επιτυχημένη εμπορικά. 

Από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει συνεχής πτώση αν και το συνολικό box office παρουσιάζει άνοδο κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να αγαπάει τον κινηματογράφο και να παρακολουθεί πολλές ταινίες. Ο λόγος της πτώσης της δημοφιλίας των 3D ταινιών μπορεί να μην είναι ένας αλλά πολλοί, αφού η τεχνολογία αντίστοιχα δεν κατάφερε να συγκινήσει ούτε στις τηλεοράσεις ούτε στο gaming.  Σε αυτούς συγκαταλέγεται η υψηλή τιμή εισιτηρίου, το ότι δεν είναι άνετη η παρακολούθηση μιας ταινίας με τα ειδικά γυαλιά, αλλά και η χαμηλότερη ποιότητα της εικόνας. Ακόμα μια 3D ταινία σπάνια προσθέτει κάτι στη συνολική εμπειρία κάτι που μπορεί να οφείλεται και στο στο ότι τα 3D εφέ προστίθονται κατά το post-production όταν έχουν πραγματοποιηθεί οι λήψεις.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook