Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.  

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στους πρόποδες του όρους Κέδρους, στον νομό Ρεθύμνου, στην διαδρομή Γιούς Κάμπος – κορυφή Κούπος – φαράγγι Αγίας Φωτιάς, την Κυριακή 15 Απριλίου 2018. 

Οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν στο οροπέδιο Γιούς Κάμπος και στα γύρω υψίπεδα, που είναι και η κορυφή Κούπος. 

Το όνομα Γιούς Κάμπος σημαίνει ο Κάμπος της Ηούς, που στην ελληνική μυθολογία ήταν η θεά της Αυγής. 

Το μικρό, καταπράσινο οροπέδιο βρίσκεται κοντά στην κοιλάδα του Αμαρίου, περίπου 31 χλμ. νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και είναι γνωστό για την εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα του, η οποία περιλαμβάνει αρκετά ενδημικά φυτά. ειδικότερα, η κόκκινη άγρια τουλίπα (Tulipa Doerfleri), ένα από τα λίγα ενδημικά είδη τουλίπας στην Κρήτη, ευδοκιμεί εκεί. Επίσης εντοπίζονται διάφορα είδη δέντρων, καθώς και σπάνια είδη ορχιδέας και πολλά αγριολούλουδα.

Οι συμμετέχοντες, μετά την εύκολη πεζοπορία τους στην περιοχή αυτή, θα κατέβουν προς το Σπήλι, από το πανέμορφο και κκαταπράσινο μικρό φαράγγι της Αγίας Φωτιάς, το οποίο περνά από πηγή, όπου τα θεόρατα πλατάνια δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 6½ ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.     

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.                               

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 13/04. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κυριακάκης και Γεώργιος Κάτσικας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook