Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για τους θανάτους διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του. Ο Χ.Μουμπάρακ μεταφέρθηκε ξανά με φορείο στο κλουβί του δικαστηρίου, όπου η δίκη διεξάγεται χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων. Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και επικριτές του πρώην προέδρου.

Σύμφωνα με το in.gr, ο Χόσνι Μουμπάρακ έφτασε τη Δευτέρα με ελικόπτερο στο δικαστήριο, μαζί με τους δύο γιους του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μεταφέρθηκε με φορείο στην αίθουσα, όπου τοποθετήθηκε στο κλουβί.

Τη Δευτέρα καταθέτουν τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του δικαστηρίου, ανάμεσα σε υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ και επικριτές του.

Ο δικαστής είχε αποφασίσει τον Αύγουστο να διακόψει την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της δίκης μέχρι την ανακοίνωση της ποινής.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Μουμπάρακ επισύρουν την θανατική ποινή.

Ο ίδιος στην έναρξη της δίκης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώ το ίδιο έπραξαν και οι γιοι του, οι οποίοι δικάζονται για διαφθορά.

Τουλάχιστον 850 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου και περισσότεροι από 6.000 τραυματίστηκαν.

Ο 83χρονος πρώην πρόεδρος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου σε φορείο.