Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και της συνοχής της Ευρωζώνης έστειλε με δηλώσεις του από την Αυστραλία όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της.

Κατά την επίσκεψή του στη Βουλή της Αυστραλίας, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ηρεμήσουν τις οικονομικές ανησυχίες που υπάρχουν στην Ευρωζώνη, από την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων έως την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, την αυστηροποίηση των δημοσιονομικών ρυθμίσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

«Θέλω να είμαι σαφής. Η ΕΕ και το ευρώ είναι ισχυρά και ανθεκτικά», δήλωσε.

Ο κ. Μπαρόζο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί, αν η Ελλάδα θα επιτύχει τις δεσμεύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά τόνισε τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

«Είμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και μόλις τώρα έκαναν σημαντικές δηλώσεις ότι θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. Αυτό είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και είναι επίσης πολύ σημαντικό για την ΕΕ», σημείωσε ο κ. Μπαρόζο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook