Με μια μεγάλη επιτυχία για την Ελένη Ξηρογιάννη και τον Ο.Α.Χ. ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η Ξηρογιάννη που από τον περυσινό Μάρτιο ως τον Ιούνιο αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και έχασε αρκετά τουρνουά επέστρεψε δριμύτερη κατακτώντας την 3η θέση στο 6ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 16 που διεξάχθηκε στον Ο.Α. Χαϊδαρίου. Στον 1ο και 2ο γύρο η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. επικράτησε των Βουγά (Φιλοθέη) με 6/1 6/0 και Ραπτοπούλου (Νίκαια) με 6/1 6/2. Στους 8 όμως έκανε την υπέρβαση νικώντας το Νο 6 του ταμπλό Μπότσα (Βάρη) με σκορ 6/3 5/7 6/0! σ’ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της 16άχρονης αθλήτριας. Δυστυχώς η κούραση αλλά και η πολύ καλή απόδοση της Χαραλαμποπούλου (Ταταύλα) δεν της άφησαν περιθώρια και τελικά ηττήθηκε στον ημιτελικό με σκορ 3/6 4/6.

Στα κορίτσια 12 η Ναούμ Μαρία έφτασε ως τους 16 επικρατώντας στον 1ο γύρο της Κοκκινάκη Ευαγγελίας, αθλήτριας επίσης του Ο.Α.Χ. με σκορ 6/4 6/4 αλλά στον 2ο γύρο ηττήθηκε δύσκολα στο 3ο σετ από την Κανελλοπούλου (Φιλοθέη) αν και πάλεψε μέχρι το τέλος. Η Κοκκινάκη μπήκε στο ταμπλό νικώντας ένα αγώνα στα προκριματικά όπως και η αδερφή της Ευγενία η οποία και εκείνη ηττήθηκε στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από την Λουκογιωργάκη (Πετρούπολη) με σκορ 2/6 0/6.

Στα αγόρια 12 ξεχώρισε η παρουσία του Ναούμ Σπύρου ο οποίος έφτασε ως τον 2ο γύρο νικώντας τον Ταραμονλή (Επίκουρου) με σκορ 6/1 4/6 6/0! μην αφήνοντας του πολλά περιθώρια στο 3ο σετ. Στον 2ο γύρο ηττήθηκε από τον Ιωαννίδη με σκορ 4/6 4/6. Ο Αρετάκης Γιάννης που στον τελευταίο γύρο προκριματικών νίκησε τον Κρασουδάκη Γιάννη επίσης του Ο.Α.Χ. με σκορ 6/2 6/3 και πέρασε στο κυρίως ταμπλό στάθηκε άτυχος καθώς στον 1ο γύρο κληρώθηκε με το Νο 2 Σακελλαρίδη (Αγ. Παρασκευή) και επίσης τραυματίστηκε όταν το σκορ ήταν 1/6 1/4 και εγκατέλειψε. Στην ίδια κατηγορία ο Τσιβουράκης Αντώνης ηττήθηκε στα προκριματικά από τον Πεντούση (Θεσσαλονίκη) σ’ ένα πολύ καλό αγώνα με σκορ 5/4(6) 2/4 4/7.

Τέλος στα κορίτσια 14 η Ξηρογιάννη Ματίνα εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη περνώντας από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό όπου και αντιμετώπισε το Νο 7 του ταμπλό Σολδάτου (Ραφήνα) από την οποία γνώρισε την ήττα πολύ δύσκολα με σκορ 6/7(1) 4/6.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ο.Α.Χ. μέσα στον Σεπτέμβριο έχουν να αγωνιστούν στο 4ο Ενωσιακό που θα διεξαχθεί στα Χανιά και το 7ο Πανελλαδικό που θα γίνει σε ομίλους της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook