Ο νέος πρόεδρος της Κούβας όχι μόνο είναι γοητευτικός αλλά ακολουθεί και τη μόδα 

Aδίστακτος και προκλητικός, αν κι έχει τη φήμη ενός μετριοπαθούς πολιτικού, ο Μιγκέλ Ντίαζ Κανέλ, μέλος επί 30 χρόνια του Κομμουνιστικού κόμματος, αναλαμβάνει σήμερα τα νέα του προεδρικά καθήκοντα στην χώρα όπου άφησε τη σφραγίδα του η οικογένεια Κάστρο. Ο διορισμός του επικυρώνεται σήμερα στην κουβανική Εθνοσυνέλευση με την Κούβα να αλλάζει σελίδα… 

Στην πατρίδα του πολλά ΜΜΕ συγκρίνουν τον 57χρονο ψαρομάλλη Ντίαζ Κανέλ με τον γοητευτικό ηθοποιό, Ρίτσαρντ Γκιρ ενώ οι φίλοι του τον αποκαλούν «Μιγκελίτο».

Έχει δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, Μάρθα. Σήμερα απολαμβάνει την συντροφιά της δεύτερης συζύγου του, ακαδημαικό στο επάγγελμα Lis Cuesta. Δεν διστάζει να κυκλοφορεί μαζί της δημοσίως χεράκι-χεράκι φορώντας σπορτέξ και το πουκάμισο έξω από το παντελόνι. 

Είναι ένας άνθρωπος που πατάει γερά στα πόδια του και θεωρείται προσιτός. Ο καλύτερος παιδικός του φίλος από τη δεκαετία του ‘ 70 είναι ο Guillermo Fariñas, ένας από τους πιο διακεκριμένους αντιφρονούντες της Κούβας. Οι δύο φίλοι έπαιζαν μαζί μπάσκετ με τον Ντίαζ Κανέλ να μην δείχνει καμία προκατάληψη που είχε συμπαίχτη του έναν μαύρο. 

Ο κολλητός του φίλος τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο, παρορμητικό, επιθετικό, γενναίο και αδίστακτο, έναν αληθινό φίλο. 

Στο γυμνάσιο ως φοιτητής, ο Ντίαζ Κανέλ ήταν ένας ψηλός, φιλικός άνδρας με μακριά ξανθά μαλλιά, όπως δηλώνει ο Santiago Alpizar, δικηγόρος σήμερα στο Μαϊάμι. Όταν ήταν έφηβος ο Santiago σύχναζε στα ίδια στέκια με αυτά που προτιμούσε ο νέος πρόεδρος της Κούβας. Τον θυμάται σε διάφορα πάρτι όπου οι νέοι άκουγαν αμερικάνικη μουσική παρά το γεγονός ότι, για την κυβέρνηση εκείνη την εποχή, κάτι τέτοιο ήταν απαγορευτικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook