Αποτυχημένη χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ  Ανδρέας Λυκουρέντζος που βρέθηκε στα Χανιά, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Ε της Ν.Δ στα Χανιά.

Ο κ. Λυκουρέντζος, σημείωσε ότι η λογική της κυβέρνησης είναι η \”διαχείριση της φτώχιας του κράτους\” , ενώ επεσήμανε ότι ακόμα και στην τελευταία του ομιλία στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση δημιουργώντας στο λαό ψευδείς προσδοκίες.

Ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ  τόνισε μεταξύ άλλων ότι  η Ν.Δ δεν επιχαίρει όταν η κυβέρνηση αποτυγχάνει, λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, και δεν δημαγωγεί, ενώ τόνισε πως όσες δεσμεύσεις και αν έχει αναλάβει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου δεν τις έχει υλοποιήσει.

\”Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση παρά την περικοπή των μισθών και των συντάξεων να μειώσει το έλλειμμα, ενώ δεν είναι ούτε σε θέση να αυξήσει τα έσοδα του κράτους παρά την μεγάλη φορολογία που επιβάλει\”, σημείωσε.

Ο κ. Λυκουρέντζος επίσης, αναφέρθηκε στην πρόταση της Ν.Δ για έξοδο από την  κρίση την οποία χαρακτήρισε ολοκληρωμένη και ειλικρινή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τις ενδεχόμενες απώλειες της Ν.Δ με αφορμή την έντονη παρουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη, ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ  τόνισε οτι χρειάζεται δουλεία σε γενικότερο επίπεδο, και εξέφρασε την πίστη του ότι η Κρήτη θα στηρίξει τη Ν.Δ όπως και στο παρελθόν, σημειώνοντας πως  δεν θεωρεί ότι  το εκλογικό σώμα του νησιού, θα αποτελέσει εμπόδιο στην   προσπάθεια της Ν.Δ να κερδίσει την εξουσία.

Τέλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στην ερώτηση για το αν η συναίνεση στο νομοσχέδιο για την παιδεία ήταν μια \”πρόβα\” για συγκυβέρνηση, επεσήμανε ότι \”είναι ώρα να μιλήσει ο ελληνικός λαός\”, ενώ δεν αναφέρθηκε σε κυβερνήσεις συνεργασίας σημειώνοντας πως η Ν.Δ επιδιώκει αυτοδυναμία. Σε οτι αφορά  στο νομοσχέδιο για την παιδεία σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τις θέσεις του για  την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, και προσέγγισε τις θέσεις της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook