«Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη» δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος – Τι  λέει για Τσίπρα και Παυλόπουλο – Αφήνει ωστόσο «αιχμές» για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

Στροφή… 180 μοιρών δείχνει να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και μιλώντας αίφνης για την ανάγκη… ειρήνης με την Ελλάδα, εγκαταλείποντας -προσωρινά;- την πολεμική ρητορική του.

Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι NTV και σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, ο «σουλτάνος» δήλωσε: «Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο». 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμππλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό […] Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook