Σε συμφωνία με τους βελγικούς τραπεζικούς και ασφαλιστικούς φορείς που έχουν έκθεση σε ελληνικό χρέος έφτασε η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Παράλληλα, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έχει εγκρίνει τη συμμετοχή της χώρας στο EFSF, και η κύρωσής και από τα δύο κοινοβουλευτικά Σώματα αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires και δημοσιεύει το in.gr, Βέλγος κυβερνητικός αξιωματούχος, η -υπηρεσιακή- κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε ένα σχέδιο με τις Dexia, KBC Ageas για τη συμμετοχή στο PSI, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, η συμμετοχή των βελγικών φορέων θα αφορά ελληνικό χρέος ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε επίσης πως η συμμετοχή των Βρυξελλών στο ΕFSF πέρασε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και αναμένεται να ψηφιστεί από την κάτω Βουλή στις 13 Σεπτεμβρίου. Η ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook