Κάλεσμα για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/4/2018, από τις 09.00 έως τις 14.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Ρόδο” (Καραϊσκάκη 62, β΄ πάροδος Χρυσοπηγής), απηύθυναν σήμερα, Δευτέρα 23/4/2018, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, οι φορείς, που τη διοργανώνουν.  

Ειδικότερα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ελευθερία Αλιφιεράκη, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συνανθρώπους μας να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πράξη αγάπης, όπως τη χαρακτήρισε,  η οποία αποτελεί συντονισμένη προσπάθεια, με τη συμμετοχή αρκετών φορέων. “Το έχουμε στο αίμα μας να δίνουμε αίμα”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Αλιφιεράκη. 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Άγιος Ιωάννης”, Δέσποινα Ροδουσάκη, επεσήμανε ότι η πόλη μας ανταποκρίνεται σημαντικά σε κάθε κάλεσμα, έχοντας κατανοήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες, που υπάρχουν, σε εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία. Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η κα. Ροδουσάκη την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και δειγματοληψία για δότες μυελού των οστών. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Ρόδο”, Νίκος Μαθιουδάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των φορέων, κάνοντας λόγο για “δωρεά αγάπης και δωρεά ζωής”. Μάλιστα, ο κ. Μαθιουδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά, καλώντας όσους μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Εκπροσωπώντας τη Δημοτική Κοινότητα Νεροκούρου και την ποδοσφαιρική ομάδα “Ηρακλή” Νεροκούρου, ο Κοσμάς Καλομοιράκης τόνισε ότι το αίμα αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό για το οποίο το μόνο, που απαιτείται είναι λίγος χρόνος από την καθημερινότητά μας. 

Επισημαίνεται ότι η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο», τη Δημοτική Κοινότητα Νεροκούρου, την Ενορία Κατσιφαριανών και την ποδοσφαιρική ομάδα “Ηρακλής”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook