Mε μεγάλη ευλάβεια πιστοί από τα Χανιά  και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν σήμερα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων  κατά την υποδοχή της αριστερής χαριτόβρυτου χειρός της Αγίας Ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.

Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής  Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός υπό εμβατηρίων της μπάντας του πολεμικού ναυτικού και στρατιωτικού αγήματος από την 115 Π.Μ.

Το παρών έδωσαν Κληρικοί, η αδελφότητα της  Ιεράς Μονής, άρχοντες του τόπου, διοικητές στρατιωτικών μονάδων και εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές.

Στη συνέχεια τελέστηκε επίσημος δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου ενώ στο τέλος της δοξολογίας ο κ.κ.Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας για την μεγάλη ευλογία για την πόλη μας, καθώς και τους Πατέρες που συνόδευσαν το ιερό κειμήλιο.

Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση το ιερό αυτό λείψανο είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία.

Πρόκειται για την Αγία που πρώτη μαζί με τη Θεοτόκο αντίκρισαν τον Αναστημένο Χριστό και άκουσαν από τα χείλη του το  «Χαίρε», την Αγία, από την οποία ο Χριστός είχε εκβάλει τα επτά δαιμόνια και μετά την Ανάστασή του, παρουσιάστηκε και της είπε το γνωστό «μη μου άπτου».

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι και αύριο ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία με ώρα έναρξης 20:00.

Την  Τετάρτη 25 Απριλίου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου  θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 Ιερά Παράκληση και στις 12:00 Ιερόν ευχέλαιον ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων.

Στις 15:00  το ιερό λείψανο θα υποδεχθεί ο ιερός κλήρος και ο λαός στον Ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα όπου θα παραμείνει έως το βράδυ.

 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

imka.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook