Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του εκλιπόντος

Στις 23 Απριλίου 2018 έφυγε, σε ηλικία 101 ετών, άλλος ένας Νεοζηλανδός Βετεράνος της Μάχης της Κρήτης, ο Lt Col. Hammond Donald, ο τρίτος ήρωας πολέμου στη σειρά που μας αφήνει, μετά τον  98χρονο Νεοζηλανδό Αρχιστράτηγο Walter Babington “Sandy” Thomas που απεβίωσε στις 22 Οκτωβρίου 2017, και τον 100χρονο Roye Hammond, που έφυγε την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του εκλιπόντος, στην οποία αναφέρει την ιδιαίτερη συμμετοχή του Αντισυνταγματάρχη Hammond Donald σε κρίσιμες μάχες της Μάχης της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και του Μάλεμε στις 20 Μαΐου 1941, όπου και τραυματίστηκε.

Ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε επίσης την ιδιαίτερη σχέση του Νεοζηλανδού ήρωα πολέμου με τους Κρητικούς και την 5η Μεραρχία Κρητών, κι αναφέρθηκε στη Μάχη του Ρίμινι το Σεπτέμβρη του 1944, που έδωσαν από κοινού ελληνικά και νεοζηλανδικά στρατεύματα, ο Αντισυνταγματάρχης τότε επικεφαλής του 22ου Τάγματος.  

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την αγάπη και τον αμοιβαίο σεβασμό που υπήρχε μεταξύ των Κρητικών και του Νεοζηλανδού βετεράνου, και έκλεισε την επιστολή του υπογραμμίζοντας ότι η γενναιότητα και ο ηρωισμός του δεν θα ξεχαστούν ποτέ, και ότι ο λαός μας θα του είναι πάντα ευγνώμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook