Η Γαλλία δεν απειλείται από ύφεση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, François Barroin, «δεδομένου ότι», σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κύριος κινητήρας της οικονομίας, η κατανάλωση, δεν επηρεάζεται από τα μέτρα λιτότητας».

«Δεν απειλούμαστε από την ύφεση, επειδή έχουμε ένα σχέδιο που βασίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος έχει να κάνει με την εξοικονόμηση και ανάγεται σε ποσό ύψους 12 δισ. ευρώ και ο δεύτερος αφορά στην ανάπτυξη. Ο κινητήρας της γαλλικής οικονομίας είναι η κατανάλωση και αυτόν πρέπει να προστατεύσουμε» δήλωσε ο υπουργός στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Στα τέλη Αυγούστου, η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2011 και το 2012 σε 1,75% του ΑΕΠ, αφού η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία έμεινε στάσιμη κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η κυβέρνηση αποκάλυψε, επίσης, ένα σχέδιο μέτρων λιτότητας, για να επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης των δημόσιων ελλειμμάτων κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια.

«Οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι προσαρμοσμένες στη γαλλική κατάσταση» δήλωσε ο Barroin, προσθέτοντας πως ένα σχέδιο λιτότητας παρόμοιο με αυτά της Ισπανίας ή της Ιταλίας θα επέφερε ύφεση στη Γαλλία, δεδομένης της σημασίας που έχει στη χώρα αυτή η κατανάλωση.

«Δεν πρέπει να αγγίξουμε την αγοραστική δύναμη» τόνισε ο Barroin.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook