\”Η ευρεία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων , και των υπευθύνων ανθρώπων αυτού του τόπου, ιδιαίτερα μεταξύ των δύο μεγάλων κόμματων  τα οποία συμφωνούν στις γενικές γραμμές, αποτελεί μια προϋπόθεση για να βγει σήμερα η χώρα από την δυσκολία στην οποία έχει περιέλθει.\”

Τα παραπάνω δήλωσε από τα Χανιά ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε με το δήμαρχο  και των Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Ο κ. Μητσοτάκης  σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πράξη τα όσα ψηφίζει, ενώ τη χαρακτήρισε ως μια \”παράλυτη κυβέρνηση\” καθώς υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να πράξει και ψηφίζει νόμους που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Επεσήμανε δε,  πως η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα είναι μονόδρομός.

Ζητούμενο είπε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι η ευρεία εθνική συναίνεση καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγει η χώρα από το τέλμα σημειώνοντας  όμως, ότι δεν χρειάζεται καμία συγκυβέρνηση,  \”αλλά η σημερινή κυβέρνηση χρειάζεται τη βοήθεια όλων για να εφαρμόσει την πολιτική της.\”

Επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναγκαίες τις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς \”και να πάψουμε επιτέλους να ζούμε με δανεικά, και να επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές.\”

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως τόνισε ότι είναι φοβερά ανήσυχος αλλά όπως είπε δεν \”είμαι απελπισμένος. Η Ελλάς αν ακολουθήσει τη σωστή πολιτική, και ο λαός είναι ενωμένος ,  τότε πολύ πιο γρήγορα από ότι πιστεύουν κάποιοι θα βγούμε από την  κρίση.\”

Τέλος ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι ενδεχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να βοηθήσουν ενώ σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι θα προκύψει τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook