Το μήνυμα της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, να εκπέμψει το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, όπως άφησε να φανεί στην συζήτηση που είχε την Τρίτη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών, υπενθυμίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το 80% αυτών έχουν ήδη ψηφισθεί και προχωρά η εφαρμογή τους.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να κάνει δηλώσεις για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών απέφυγε να μπει σε διεξοδική συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της Ευρώπης. όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ενημέρωση.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ανέφερε ότι διαπιστώνει από Ευρωπαίους παράγοντες, προβληματισμό και δυσθυμία για τους ρυθμούς εφαρμογής των αλλαγών.

Φέρεται, επιπλέον, να είπε στους βουλευτές ότι η τρόικα δείχνει να αποδέχεται την καθυστέρηση αύξησης των εσόδων, λόγω της ύφεσης, αλλά και να διατηρεί επιφυλάξεις για την πλήρη ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι θα είναι κοινές και όχι προνομιούχες οι μετοχές που θα πρέπει να εκδίδουν οι τράπεζες στην περίπτωση που καταφεύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για χρηματοδότηση.

Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί ο εποπτικός ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook