Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως επαρκής αριθμός ιδρυμάτων θα συμμετάσχει στη διαδικασία ανταλλαγής ελληνικού χρέος, τονίζοντας επίσης πως δεν εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει όσο αφορά το υπόλοιπο χρέος της.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τσαρλς Νταλάρα εκτίμησε επίσης ότι η συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, μόλις οι επενδυτές δουν το σύνολο των επιλογών που τους προσφέρεται.

Το πρώτο, άτυπο, στάδιο της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες πιστωτές, αυτό της «ανταλλαγής πληροφοριών» για τις διάφορες επιλογές ανταλλαγής και μετακύλισης, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε και θα γίνει επίσημη προσφορά στους οργανισμούς.

Ο Νταλάρα όπως αναφέρει το in.gr, τόνισε επίσης ότι δεν αναμένει η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών όσον αφορά το υπόλοιπο χρέος της, «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο» είπε, τασσόμενος υπέρ της Αθήνας μετά τις επικρίσεις για την απόκλιση από τους στόχους.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών είναι μία από τις προϋποθέσεις για την παροχή νέας στήριξης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook