Μια διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στην 4η Μινωική Διαδρομή που διοργανώνουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Καστελλίου, Ασκών, Κασταμονίτσας, Λύττου και Ψυχρού.

Οι περιπατητές θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών με αφετηρία την Αρχαία Λύττο στις 7:00π.μ. και τερματισμό το Δικταίον Άντρον.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Αρχαία Λύττος – Τοίχος – Άη Γιώργης Φλέβες – Συκιάς Νερό – Βόλιτες – Τσούλη Μνήμα – Χορτασά – Χώνος – Κάτω Μετόχι – Άγ. Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό – Δικταίον Άντρον.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της συγκεκριμένης διαδρομής που βρίθει από μυθολογικά και ιστορικά στοιχεία και η αναβίωση της παράδοσης με το ρίξιμο  της πέτρας  στου «Τσούλη  το Μνήμα» .

 Οι ενδιαφερόμενοι περιπατητές μπορούν να  χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο του Δήμου  Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να μεταβούν στο χώρο αφετηρίας στην Αρχαία Λύττο. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου στις 6:30π.μ. της Κυριακής. Παράλληλα, από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου θα ξεκινήσει αντίστοιχα λεωφορείο προς την αφετηρία της διαδρομής στις 6:00π.μ. της Κυριακής από το Κάτω Μετόχι.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 28913 40115 & 6978854629 του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και 2844340144 & 6932578908 του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook