Στην καρδιά της παραγωγής του κρητικού ελαιολάδου, Ρώσοι και Ρωσοπόντιοι μοιράζουν έξω από την Κνωσό, αλλά και μες στην πόλη του Ηρακλείου φυλλάδια για συγκεκριμένη εμπορική ονομασία λαδιού που διακινούν στη Ρωσία και το πλασάρουν με την ταυτότητα του κρητικού, προσπαθώντας να αποτρέψουν τους ξένους επισκέπτες του νησιού μας να… μπουν στον κόπο να αγοράσουν κρητικό ελαιόλαδο από την Κρήτη και να το μεταφέρουν στις χώρες τους. «Δε χρειάζεται να το κουβαλάτε. Πάρτε μας τηλέφωνο και θα σας το στείλουμε εμείς απ’ τη Ρωσία», αναφέρουν τα διαφημιστικά φυλλάδιά τους, όπως καταγγέλλει στη \”Ν.Κ.\” ο ξεναγός-επαγγελματίας Γιώργος Χατζηγεωργίου, καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν!

Η \”Ν.Κ.\” αποκαλύπτει σήμερα τη σοβαρή καταγγελία του κ. Χατζηγεωργίου, αλλά και τις οργισμένες απαντήσεις που κατέγραψε από στελέχη του αγροτικού χώρου, όπως του προέδρου της ΚΣΟΣ και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μανόλη Γαβαλά, που κάνει λόγο για «απάτη» και καλεί την εισαγγελέα να παρέμβει για να προστατεύσει το κρητικό ελαιόλαδο από τέτοια κυκλώματα.

Αναλυτικότερα, ο ξεναγός επαγγελματίας Γιώργος Χατζηγεωργίου καταγγέλλει στην εφημερίδα μας: «Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, εδώ και 15 μέρες, κάποιοι γνωστοί Ρωσοπόντιοι διανέμουν φυλλάδια με διαφήμιση του δικού τους λαδιού. Η μετάφραση είναι ως εξής: \”Σας αρέσει το ελαιόλαδο της Κρήτης; Δε χρειάζεται πια να το κουβαλάτε σπίτι. Στη Ρωσία υπάρχει ήδη το κρητικό λάδι (όχι ελαιόλαδο αλλά λάδι) Oliva! Μπορείτε να το παραγγείλετε σπίτι από το τηλέφωνο\”…

Είναι όντως κρητικό εξαγώγιμο; Έχω ζήσει 5 χρόνια εκεί και ξέρω τι σημαίνει υπόγεια εμφιαλωμένη βιομηχανία».

Ο ίδιος μας είπε επίσης ότι τα φυλλάδια αυτά διακινούνται με κάθε τρόπο. «Ακόμη και μέσα από τα γουναράδικα. Πηγαίνουν ακόμη και στις παραλίες και μοιράζουν τα φυλλάδια αυτά, προσπαθώντας να πείσουν τους τουρίστες μας να μην πάρουν καθόλου λάδι μαζί τους, αλλά μόλις πάνε στις χώρες τους να το παραγγείλουν από τη δική τους εταιρεία στη Ρωσία», καταλήγει με αγανάκτηση ο κ. Χατζηγεωργίου.

Στον εισαγγελέα

Έκκληση για παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου, μετά τη σχετική καταγγελία, απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ και της ΕΑΣΗ Μανόλης Γαβαλάς. Σχολιάζοντας την καταγγελία του Ηρακλειώτη ξεναγού, τονίζει: «Αυτό είναι απάτη χειρίστου είδους. Και πρέπει αυτοί που μοιράζουν τα φυλλάδια να συληφθούν αμέσως. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Να λάβουν μέτρα οι Αρχές, γιατί είναι μεγάλη δυσφήμηση και μεγάλη κομπίνα»!

Από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής Πρίαμος Ιερωνυμάκης ζητάει να γίνει επιτέλους ένας φορέας που θα διαχειρίζεται ενιαία για όλη την Κρήτη το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ώστε να μην έχουν χώρο δράσης τέτοια κυκλώματα. «Αλλά ο φορέας αυτός θα πρέπει να επιβληθεί με νόμο του κράτους, χωρίς να περιμένουμε μόνοι τους οι τοπικοί παράγοντες να τον δημιουργήσουν», όπως λέει.

Ο ίδιος πάντως αποφεύγει να χαρακτηρίσει παράνομη τη διακίνηση του φυλλαδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν νόμοι; Υπάρχει κράτος; Ποιος θα πει ότι δεν πρέπει να γίνεται; Ζούμε σε μια χώρα που ο καθένας, δυστυχώς, μπορεί να κάνει οτιδήποτε και να το λέει και νόμιμο»…

 (neakriti.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook