Η SILCIO, η κορυφαία καθετοποιημένη ελληνική εταιρία παραγωγής Φωτοβολταϊκών πλαισίων, εγκατέστησε στο Πολυτεχνείο Κρήτης πλήρες φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 3 kW ως επιδεικτικό σύστημα για εκπαίδευση, τεχνικές δοκιμές και ερευνητικές δραστηριότητες.

Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων (ReSEL) του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

H εγκατάσταση, η οποία ενσωματώθηκε  στην οροφή του κτιρίου, περιλαμβάνει 14 πολυκρυσταλλικά Φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 210W, έναν αντιστροφέα, ένα πυρανόμετρο για την μέτρηση της ακτινοβολίας και αντίστοιχο εξοπλισμό επικοινωνίας.

Για τη συνεχή μέτρηση και την παρουσίαση της απόδοσης του έργου στους φοιτητές και τους επισκέπτες του Πολυτεχνείου, χρησιμοποιήθηκε ειδική οθόνη, η οποία τοποθετήθηκε στο χώρο του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Κύριος στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η εξοικείωση των σπουδαστών του τμήματος Μηχανικών περιβάλλοντος με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα τα φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς και η εργαστηριακή τους εξάσκηση σε θέματα σχεδιασμού και μέτρησης απόδοσης κλπ σε νησιώτικα μεσογειακά συστήματα.

Η SILCIO αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Corporate Social Responsibility), που περιλαμβάνουν κυρίως το Κοινωνικό έργο και τα Περιβαλλοντικά ζητήματα.

\"\"

Για το Eργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το εργαστήριο Aνανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων καλύπτει ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στους τομείς της Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Ενεργειακού Προγραμματισμού και της Βιώσιμης Διαχείρισης Ενεργειακών Συστημάτων. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζουν σε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων, τη διαχείριση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, και την ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια. (www.enveng.tuc.gr)

Σχετικά με τη SILCIO

H SILCIO (www.silcio.gr) είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζου και του Ομίλου της Διεθνούς Κατασκευαστικής. Οι δύο όμιλοι δραστηριοποιούνται επιτυχώς σε όλους τους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 1997. Η SILCIO είναι από τις ελάχιστες καθετοποιημένες εταιρίες που διατηρούν την παραγωγική τους δραστηριότητα στην Ευρώπη. Στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας παράγονται πολυκρυσταλλικές φέτες Πυριτίου (wafers), φωτοβολταϊκά κύτταρα (cells) και φωτοβολταϊκά πλαίσια (modules).

Η SILCIO για να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους ποιότητας και παραγωγικότητας που έχει θέσει συνεργάζεται με κορυφαίους οίκους παγκοσμίως και έχει στελεχωθεί από άρτια καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο εκπαιδεύεται συνεχώς στο εξωτερικό. Οι τεχνικοί μας σύμβουλοι προέρχονται από την καρδιά της Γερμανικής φωτοβολταϊκής βιομηχανίας.

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της SILCIO ξεχωρίζουν για την υψηλή τους απόδοση ακόμα και υπό χαμηλή ηλιοφάνεια, καθώς και για την εξαιρετική συμπεριφορά τους σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό, στα υψηλής ποιότητας υλικά και τις αυστηρές προδιαγραφές σε κάθε στάδιο παραγωγής, καθιστώντας τα ιδανικά για το κλίμα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook