Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, στην Κίνα ακολουθούν αντίστροφη πορεία. Σύμφωνα με τη λίστα του Ινστιτούτου Ερευνών Χουρούν, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει ολους τους Κινέζους επιχειρηματίες με προσωπική περιουσία μεγαλύτερη του 1 δις. δολαρίων (700 εκατ. ευρώ), ο αριθμός των Κινέζων που μπήκαν στη λίστα ειναι πλέον 271, από 189 που ήταν πέρσι!

«Οι Κινέζοι επιχειρηματίες ειναι οι μόνοι στον κόσμο που, για δεύτερη συνεχόμενη χρονια, αψηφούν την παγκόσμια οικονομική ύφεση», τονίζει ο Ρούπερτ Χούγκεβερφ, διευθυντής του ινστιτούτου. Πιο πλούσιος Κινέζος ανακηρύχθηκε ο Λιάνγκ Γουέν Γκέν με περιούσια 8 δις. ευρώ. Ο 55χρονος επιχειρηματίας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας όπλων και βαρύ οπλισμού SANY, αναρριχήθηκε στην κορυφή διπλασιάζοντας, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, τα έσοδα της εταιρείας του. Παράλληλα βρίσκεται στην 114η θέση της λίστας Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην υφήλιο.

Όπως αναφέρει άρθρο στο Βήμα, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Κίνα κάνει δυναμική είσοδο και στην ευρωπαϊκή αγορά οπλικών συστημάτων, εγκαινιάζοντας πριν από δυο μήνες στη Γερμανία ένα νέο εργοστάσιο, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα κατασκευάζει τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Το εργοστάσιο της Sany, που βρίσκεται στην βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας, στη πόλη Μπέντμπουργκ, κοντά στον ποταμό Ρήνο, έχει στόχο, σύμφωνα με τον Γκεν, «να αλλάξει την άποψη ότι τα κινεζικά προϊόντα είναι φτηνά και χαμηλής ποιότητας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook