Επί μέρες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής είχαν γίνει… «γλάστρες» γύρω από μια αρκετά μεγάλη χασισοφυτεία σε αγροτική περιοχή του Άρατου Ροδόπης, περιμένοντας να εμφανιστούν οι καλλιεργητές για να τους συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Η αναμονή τους δικαιώθηκε, καθώς τους έπιασαν με 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης που είχαν μόλις τρυγήσει!

Οι δυο χαισοκαλλιεργητές ηλικίας 30 και 42 χρόνων τα έχασαν όταν αντίκρισαν τους αστυνομικούς, που κατέσχεσαν ένα… σεντόνι στο εσωτερικό του οποίου είχαν τοποθετήσει την παραγωγή τους.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν 76 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,21 έως 3,72 μέτρων, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με το αυτοκίνητο των δραστών και τα κινητά τους, ενώ οι ίδιοι προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Στο Αρτεσιανό Καρδίτσας, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν μια χασισοφυτεία με 14 δενδρύλλια μέσα σε αγροτεμάχιο με καλαμπόκι και την έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Οι καλλιεργητές, δυο αδέλφια 35 και 31 χρόνων, έφτασαν λίγο αργότερα με το φορτηγάκι του πατέρα τους και ο δεύτερος μπήκε στην φυτεία με ένα μαχαίρι και ένα ψαλίδι για να τρυγήσει τα φυτά. Μόλις οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους συλλάβουν, εκείνοι τράπηκαν σε φυγή αλλά καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν.

Στο σπίτι τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, κατασχέθηκε μικροποσότητα «φούντας», μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένας ανιχνευτής μετάλλων που εξετάζεται αν τον χρησιμοποιούσαν σε παράνομες λαθρανασκαφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook