Τα επεισόδια, οι φθορές και οι μικροσυμπλοκές δεν έλειψαν από το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στο οπόιο έκαναν την εμφάνισή τους ομάδες κουκουλοφόρων.

Οι μεγάλες πορείες των χιλιάδων μαθητών και φοιτητών ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Νωρίτερα, αντεξουσιαστές, επειχείρησαν να δημιουργήσουν εντάσεις, ωστόσο, ομάδες περιφρούρησης που είχαν δημιουργήσει οι φοιτητές κατάφεραν να αποτρέψουν τα σοβαρά επεισόδια και να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους οι οποίοι κρατώντας ρόπαλα έσπασαν τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου \”Ιανός\” και της εμπορικής τράπεζας στην οδό Όθωνος.

Οι κουκουλοφόροι όπως αναφέρει το protothema.gr, επιτέθηκαν επίσης σε συνεργείο της ΕΡΤ, τραυματίζοντας ελαφρά έναν οπερατέρ, ενώ λίγη ώρα αργότερα έριξαν μπογίες και πέτρες στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Από νωρίς το μεσημέρι πάντως, στο κέντρο της Αθήνας επικράτησε κυκλοφοριακό χάος καθώς πολλοί δρόμοι ήταν κλειστοί λόγω του συλλαλητηρίου.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των σχολών υπό κατάληψη όλο και μεγαλώνει καθώς μέχρι στιγμής 301 τμήματα έχουν βάλει λουκέτο. Επιπλέον ανησυχία επικρατεί έξω από τα περισσότερα Ιδρύματα, εκεί όπου οι γραμματείες τους είναι κλειστές και οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες δεν μπορούν να εγγραφούν.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, υπενθυμίζει με σημερινή του ανακοίνωση ότι οι εγγραφές των πρωτοετών θα πρέπει να γίνουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μεταξύ 12 και 30 Σεπτεμβρίου και όποιος δεν προσέλθει στις ημερομηνίες αυτές χάνει το δικαίωμα εγγραφής του…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook