Δύο άτομα ύποπτα για τρομοκρατική δράση συνέλαβε την Πέμπτη στο Βερολίνο η γερμανική αστυνομία.

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι 24 ετών και λιβανικής καταγωγής, αλλά γερμανός υπήκοος, ενώ ο δεύτερος είναι 28 ετών και κατάγεται από τη Γάζα.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας ανέφερε ότι οι δύο συλληφθλεντες είχαν στην κατοχή τους χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες σε ένα ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στη συνοικία Βάντινγκ του Βερολίνου, όπως επίσης και στα σπίτια των συλληφθέντων.

Oι δύο συλληφθέντες έμεναν περιστασιακά στο πολιτιστικό κέντρο και επισκέπτονταν το τζαμί που βρίσκεται εκεί.

Οι συλλήψεις σημειώνονται λίγες μέρες πριν από την δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη στο Βερολίνο του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ\’.

Η εφημερίδα Berliner Morgenpost έγραψε ότι η γερμανική αστυνομία παρακολουθούσε επί δύο μήνες τους υπόπτους. Το τελευταίο διάστημα αγόρασαν μεγάλες ποσότητες ψυκτικού υγρού και ένα οξύ που συνήθως χρησιμοποιείται στη γεωργία. Οι εταιρείες που πωλούν αυτά τα υλικά υποψιάστηκαν ότι κάτω περίεργο συμβαίνει λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που αγόρασαν οι δύο ύποπτοι και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook