Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας \”Ψηφιακό σχολείο\” προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις απο την τεράστια καθυστέρηση στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων και να μπορούν
όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται, να δούν μέσω διαδικτύου ή και να εκτυπώσουν την σχολική ύλη, για Δημοτικό,Γυμνάσιο και Λύκειο.

Στην εφαρμογή της ιστοσελίδας βήμα –βήμα ο μαθητής, ο εκπαιδευτικός ή και ο γονιός μπορούν να «ανοίξουν» τα βιβλία και «φυλλομετρώντας» το περιεχόμενο να ξεκινήσουν τη μελέτη των σχολικών βιβλίων.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα πάρουν  ένα dvd , όπου θα εμπεριέχεται το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων που θα διδαχθούν, ενώ στους μαθητές του δημοτικού η διδασκαλία θα γίνεται με dvd που θα χειρίζεται ο δάσκαλος.

Βέβαια το ερώτημα είναι τι γίνεται με τους μαθητές του Δημοτικού, ειδικά των πρώτων τάξεων, οι οποίοι αναγκαστικά θα μάθουν πρώτα να πληκτρολογούν και μετά να…γράφουν.

Επίσης πρόβλημα υπάρχει και με τους μαθητές – λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία – που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σύνδεση στο διαδύκτιο.

Αυτοί μάλλον θα πρέπει να βασιστούν στην συνεργασία με τους συμμαθητές τους.

Συνδεθείτε εδώ με το \”Ψηφιακό Σχολείο\” του υπουργείου Παιδείας

Εναλλακτικά, μπορείτε να \”κατεβάσετε\” τα σχολικά βιβλία και απο την ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου πατώντας  ΕΔΩ

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook