Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα επισκεφθεί το Βερολίνο το πρωί της Δευτέρας για να συναντηθεί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Στο τραπέζι της οποίας θα βρεθούν, φυσικά, οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα αλλά και η κύρωση των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου -η οποία αναμένεται να ψηφιστεί στη γερμανική Βουλή προς το τέλος του μήνα.

«Προφανώς το κύριο ζήτημα (που θα απασχολήσει τη συνάντησή τους) θα είναι η ευρωπαϊκή πολιτική τους μήνες που έρχονται», σημείωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ΣΤέφεν Ζάιμπερτ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Θα υπάρξει «ανταλλαγή απόψεων κατ’ ιδίαν» στη συνάντηση, που αναμένεται να αρχίσει στις 11:00, ενώ δεν θα γίνει καμιά ανακοίνωση στον Τύπο μετά τη συνάντηση, πρόσθεσε.

Την Τρίτη σύμφωνα με το in.gr, η Ά.Μέρκελ θα συναντηθεί επίσης με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούρκι Κάταϊνεν, ο οποίος θα ταξιδέψει επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook