Αρκετά καλά δείγματα γραφής έδειξε ο ΟΦΗ στη φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μπορεί να μην είχε πολλές επιθετικές ενέργειες στο παιχνίδι της αλλά στην αμυντική της λειτουργία πήρε άριστα κόντρα σε μια ομάδα που είναι σαφώς πιο έτοιμη από τον ΟΦΗ και σε λίγες μέρες θα ριχτεί στη μάχη του Τσάμπιονς Λίγκ.

Την πρώτη τους εμφάνιση με την φανέλα του ΟΦΗ έκαναν οι Ζόρντι Λόπες και Βαγγέλης Μάντζιος με τον Ισπανό μέσο να κινείται σε μέτρια επίπεδα και τον Έλληνα επιθετικό να δείχνει στο ένα τέταρτο που αγωνίστηκε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ την κρητική ομάδα στο νευραλγικό χώρο της επίθεσης.

Κορυφαίος του ΟΦΗ στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ο τερματοφύλακας του ο Ρόι Κάρολ που όποτε χρειάστηκε έδειξε την κλάση του κάνοντας το Νίκο Αναστόπουλο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την εμφάνιση του ΒορειοΙρλανδού.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση του ΟΦΗ κυμάνθηκε σε μέτριο επίπεδο με την κρητική ομάδα να περιορίζεται στην άμυνα της και να παρουσιάζει πρόβλημα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Από την άλλη ο Ολυμπιακός και αυτός κινήθηκε στην μετριότητα στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει μόνο δύο φάσεις προς την εστία του Κάρολ, με την κεφαλιά του Φουστέρ στο 7΄ να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΟΦΗ που αντέδρασε σωστά στο σουτ του Φουστέρ στο 44΄.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές και οι κινήσεις από τον πάγκο έδωσαν διαφορετικό ρυθμό στο ματς με τον ΟΦΗ να βελτιώνει αισθητά την εικόνα του κυρίως στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής με τον Σουμπίνιο να ανεβαίνει αρκετά και να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της κρητικής ομάδας.

Στο 60΄ έγινε η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό με το σουτ του Φετφατζίδη να σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κάρολ. Στο 64΄ ο Κάρολ και πάλι αντέδρασε σωστά στο σουτ του Φετφατζίδη , ενώ στο 65΄ ο ΟΦΗ σκόραρε με τον Σουμπίνιο όμως νωρίτερα ο επόπτης υπέδειξε τον Ζορμπά σε θέση οφσαϊντ πριν πασάρει στον Βραζιλιάνο μέσο του ΟΦΗ.

Στο 67΄ έγινε η πιο εντυπωσιακή φάση στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κάρολ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ εξ επαφής που επιχείρησε ο Μακούν.

Στο 89΄ ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι για να κάνει το 1-0 όμως το σουτ του Χαβίτο απέναντι στον Κάρολ πέρασε μόλις άουτ.

Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στον ΟΦΗ με τον Σουμπίνιο να σουτάρει έξω από την περιοχή στο 90΄ αλλά η μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Μέγερι.

Ολυμπιακός (Ε. Βαλδερδε): Κοστάνσο (46\’ Μέγερι), Μοντέστο (46\’ Μακούν), Μέλμπεργκ (46\’ Γκρμπιτς), Φέισα (46\’ Μανιάτης), Μιραλάς (46\’ Ορμπάϊθ), Φουστέρ (62\’ Γέστε), Χολέμπας (62\’ Βαλεριάνος), Παπαδόπουλος (46\’ Παπάζογλου), Μαρκάνο, Τοροσίδης (46\’ φετφατζίδης), Αμπντούν (62\’ Κάρολ).

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος (46\’ Μπουλούτ), Βάντο, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Βερόν (46\’ Κάταϊ), Σουμπίνιο, Τζόρντι Λόπεθ (46\’ Ρόβας), Καμπάνταης (78\’ Μάντζιος), Μπόντορ (46\’ Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς (71\’ Σόουζα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook