«Επιμένουμε στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, αμέσως μετά την κυβερνητική συνάντηση με το δήμαρχο και τους παραγωγικούς φορείς στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

«Χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή: Να αλλάξουμε» επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δύο δρόμοι».

«Ο ένας δρόμος είναι ακριβώς των μεγάλων αλλαγών σε μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα. Ο άλλος δρόμος είναι ο δήθεν εύκολος, που δεν βλέπει τα προβλήματα κατάματα αλλά τελικά είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή. Εμείς επιμένουμε στο δρόμο της αλλαγής, στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε:

«Επιμένουμε σε αυτό, γιατί αυτό δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές. Γιατί ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες προοπτικές. Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στις δυνάμεις της και θα τα καταφέρουμε».

Μετά τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς όπως αναφέρει το in.gr, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» τη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι αναδείχθηκαν «οι πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η προικισμένη περιοχή για την βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη βιομηχανία, με ένα παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει μεγάλη παράδοση».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι και αυτή η περιοχή περνά, όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας, μια βαθιά ύφεση, με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως της ανεργίας» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Είναι, ακριβώς, αυτό το μεταβατικό στάδιο που περνάμε, ένα δύσκολο στάδιο, μετά την οικονομία, μια ανάπτυξη που βασίστηκε σε πήλινα πόδια, μια οικονομία εξαρτημένη, πελατειακή, όχι παραγωγική, παρασιτική».

Ο πρωθυπουργός φέτος έχει τροποποιήσει το πρόγραμμά του, καθώς δεν πρόκειται να παρίσταται στο κόψιμο της κορδέλας της 76ης ΔΕΘ. Επίσης, η καθιερωμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν θα δοθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αλλά στις αποθήκες του Λιμανιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook